КАКво представлява и как работи алармената система? 

 

Всички системи за домашна охрана работят върху един и същ основен принцип, а той е осигуряване на входни точки, като врати и прозорци, както и вътрешно пространство. Независимо от размера на дома ви или от броя на вратите и прозорците или интериорните помещения, които собствениците на жилища решават да защитят, единствената реална разлика е броят на компонентите, разположени в дома и контролирани от контролния панел.

Какво представлява система за сигурност?

Това е система или системи за домашна охрана, които са мрежи от интегрирани електронни устройства, работещи заедно с централен контролен панел, за да се предпазят от нежелани посетители.

Какво включва типичната система за сигурност?

•Контролен панел

•Клавиатура

•Сензори за врати и прозорци

•Сензори за движение вътрешни и/или външни-кабелни или безжични

•Сирена

       Контролният панел е „мозъкът”, който включва/изключва и следи цялата система за сигурност, комуникира с всеки модул, задейства алармата, когато се наруши зона за сигурност и изпраща сигнал до фирмата охранител /СОТ/. 

       С клавиатурата управляваме цялата система. Чрез нея въвеждаме пароли за активиране и деактивиране на системата, някой могат да работят с гласови команди и могат да бъдат програмирани да работят с безжични дистанционни управления.  

      Сензорите обикновено се поставят на входните вратите, както и на лесно достъпни прозорци. Отворените пространства вътре в домовете могат да бъдат осигурени с вътрешни сензори за движение. Сензорите разгират при движение /има такива и за животни, в помещението може да има домашен любимец когато алармата е включена/ Датчиците на прозорците основно са два вида: задейства се при отваряне на прозореца и при чупене на стъкло 

Как функционира сигурността? 

Системите за охрана работят върху за осигуряване на вътрешни помещение, външни пространства, входни точки със сензори, които комуникират с контролния панел, инсталиран на удобно място някъде в дома. При задействие включват сирената и уведомяват формата, която се грижи за офраната ви. 

Какви са предимствата от разполагането на система за домашна сигурност? 

Многобройни проучвания показват, че домовете без системи за сигурност, в сравнение с тези с професионално наблюдавани системи, са до три пъти по-склонни да бъдат ограбени, защото крадците се стремят към лесни цели. Повечето застрахователи осигуряват големи отстъпки, когато имате домашна охранителна система. 

Ако искате да научите повече за системата за сигурност за вашия дом, офис, магазин или производствено помещение, моля, свържете се с нас. Ние ще отговорим на всичките ви въпроси и ще ви помогнем да решите кои опции за сигурност ще отговарят на вашите конкретни нужди.